Białe, wytrawne wino musujące na bazie mieszanki szczepów pinot meunier, chardonnay i pinot noir. W smaku jest złożone, jędrne, wyzywające oraz żywotne. Posiada trwałe bąbelki, wyraźnie zaznaczoną kwasowość oraz długi i ponętny finisz z nutami nugatu, pralin i wanilii. Wino było starzone na osadzie przez 48 miesięcy.
W bukiecie prezentuje zmysłowe i eleganckie aromaty. Wyczuwalne są suszone na słońcu owoce mango, moreli i mirabelki, świeżo upieczone maślane bułeczki, prażona pistacja oraz aromatyczne migdały.
Wino proponujemy podawać np. do potrawki z królika z tymiankiem, kluskami leniwymi z masłem i bułką tartą. Świetnie sprawdzi się także do makaronu z małżami, purée z pomidorków cherry i pieczonej dyni udekorowanej świeżą miętą, prażonymi pestkami i olejem z dyni.
Butelkę wina sugerujemy włożyć do lodówki na 2,5 godziny przed podaniem i serwować w kieliszkach do win spokojnych napełnionych do 1/3 pojemności. Aby doświadczyć pełni aromatu i smaku, należy delikatnie zakręcić kieliszkiem, tak aby wino się lekko napowietrzyło.
Sugerujemy wypić w ciągu 7 lat od zakupu.