Czerwone wino wytrawne na bazie szczepów sangiovese i canaiolo. W smaku wino jest świetnie zrównoważone. Posiada gęstą teksturę, dość miękkie taniny oraz lekką kwasowość, która nadaje wino dodatkowej świeżości. Finisz wina odkrywa słodkie akcenty drzewne.
Aromaty wina są złożone z wyraźnie wyczuwalnymi wiśniami, likierem na bazie czarnej porzeczki. W tle pojawiają się także nuty lukrecji i marcepanu.
Wino proponujemy podawać do dań mięsnych, na przykład polędwicy z dzika w sosie grzybowym, steku z jałówki, czy tażina z jagnięciną i warzywami.
Butelkę wina sugerujemy włożyć do lodówki na 45 minut przed podaniem i serwować w dużych kieliszkach napełnionych do 1/3 pojemności. Aby doświadczyć pełni aromatu i smaku, należy zakręcić kieliszkiem, tak aby wino się napowietrzyło.
Sugerujemy wypić w ciągu 3-4 lat od zakupu.