Czerwone, wytrawne wino o atrakcyjnej budowie, powstałe na bazie mieszanki 3 szczepów: tempranillo, graciano i garnacha. W smaku jest lekko mineralne, o soczystej, owocowej kwasowości i aksamitnych taninach.
Wino prezentuje głównie aromaty czerwonej porzeczki i malin, a także nuty suszonych liści, dymu oraz gorzkiej czekolady.
Dobrze pasuje do klasycznej, hiszpańskiej paelli z szafranem, przystawek typu tapas oraz sezonowanej szynki jamón. Świetnie sprawdzi się także w towarzystwie soczystej, duszonej wieprzowiny podawanej z fasolą.
Sugerujemy włożyć butelkę do lodówki na 45 minut przed podaniem, następnie przelać wino do karafki i serwować w dużych kieliszkach napełnionych do 1/3 pojemności. Aby doświadczyć pełni aromatu i smaku, należy zakręcić kieliszkiem, tak aby wino się napowietrzyło.
Najlepiej wypić do 15 lat od zakupu.